Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarbersmulpaj med kardemumma är en riktig vårpaj. Rabarber och kardemumma är en mycket god smakkombination. Servera med glass, vaniljsås eller grädde.
Sätt ugnen på 175°. Stöt kardemumma grovt i mortel. Skär smöret i tärningar.
Blanda kardemumma, mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig deg.
Fyllning: Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker och potatismjöl i en pajform. Tärna smöret och lägg över rabarbern. Smula över degen.
Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 min. Låt den svalna innan den serveras med vaniljsås, vispad grädde eller glass.