Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersmulpaj med kardemumma och hasselnötter

Mumsig smulpaj med rabarber och hasselnötter. Servera med vaniljgrädde och njut!

Rabarbersmulpaj med kardemumma och hasselnötter
Rabarbersmulpaj med kardemumma och hasselnötter
Rabarbersmulpaj med kardemumma och hasselnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 grabarber
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1 tskkardemumma- nymald
  • 1 dlströsocker

Smulor

  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlhasselnötter- hackade och rostade
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 krmsalt
  • 125 gsmör

Tillbehör

  • vispgrädde- smaksatt med vaniljsocker

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° Ansa och skär rabarbern i 2 cm långa bitar. Blanda dem med potatismjöl, kardemumma och socker i en smord ugnssäker form.

  2. Blanda havregryn, mjöl, nötter, socker och salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. i mindre bitar. Fördela smulorna över rabarbern.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

Vad tyckte du om receptet?