Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig och sötsyrlig kaka som bakas i långpanna vilket ger många goda bitar.
Med mazarinmassa, rabarber och smuldeg har den här kakan allt man kan önska.
Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen. Plasta in degen och låt den vila i kylen i ca 30 min.
Kavla ut degen och lägg den i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Nagga bottnen med en gaffel.
Mazarinmassa: Finriv mandelmassan. Blanda mandelmassan
med smör, socker och kardemumma. Blanda i äggen, ett i taget.
Rör i mjölet. Bred mazarinmassan över mördegsbottnen.
Smuldeg: Blanda ihop alla ingredienserna till en smulig deg. Sätt ugnen på 175°.
Fyllning: Skär rabarbern i tunna skivor (om stjälkarna är trådiga och grova så skala dem först). Blanda socker och potatismjöl och vänd rabarberbitarna i blandningen. Fördela rabarberbitarna över mazarinmassan och strö över smuldegen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Flytta ner kakan till nedre delen av ugnen om den
börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna innan den skärs i bitar.