Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersmul med biscotti


Italienska mandelskorpor och vårens första rabarber förenas i en läcker smulpaj.

Rabarbersmul med biscotti

Rabarbersmul med biscotti

Rabarbersmul med biscotti

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgrabarber
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 dlråsocker
  • 200 gbiscotti- med mandel
  • 1,5 dlsmör- smält

Mascarponekräm:

  • 500 gmascarpone
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1citron- rivet skal
  • 1vaniljstång- urskrapad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till mascarpone- krämen.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker.

  3. Fördela i 8 portionsstora ugnsfasta formar eller 1 stor form.

  4. Krossa skorporna och blanda med smöret. Fördela smulet över rabarbern. Hit går bra att förberda.

  5. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Servera pajen nygräddad tillsammans med mascarponekrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök