Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersmul med biscotti

Blir som varma mini-smulpajer, fast ännu enklare! Serveras med en fräsch, svalkande kräm på marscarpone och citron

Rabarbersmul med biscotti
Rabarbersmul med biscotti
Rabarbersmul med biscotti
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgrabarber
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 dlråsocker
  • 200 gbiscotti- med mandel
  • 1,5 dlsmör- smält

Mascarponekräm

  • 500 gmascarpone
  • 3 mskhonung- flytande
  • 1citron- rivet skal
  • 1vaniljstång- urskrapad

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till mascarponekrämen.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl och socker.

  3. Fördela i åtta portionsstora ugnsfasta formar eller en stor form.

  4. Krossa skorporna och blanda med smöret. Fördela smulet över rabarbern.

  5. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera pajen nygräddad med mascarpone­krämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök