Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersaft – enkelt recept på hemgjord saft

Gör en vackert rosa rabarbersaft, gärna av den tidiga röda rabarbern. Det är svårt att säga exakt hur mycket saft det blir, mät den därför gärna efter att den runnit av så att du kan tillsätta socker i rätt mängd. Saften är hållbar i cirka 1 månad i kyl. Tillsätt natriumbensoat om saften ska sparas längre.

Rabarbersaft – enkelt recept på hemgjord saft Rabarbersaft – enkelt recept på hemgjord saft Rabarbersaft – enkelt recept på hemgjord saft
Foto: Helén Pe / Helén Pe

Ingredienser

  • 600 grabarber- gärna rödskalig
  • 1 lvatten
  • 34 dlströsocker
  • 1 dlpressad citron

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en gryta och häll på vattnet. Låt sjuda under lock i ca 15 min tills rabarbern kokat sönder.

  2. Sila ner saften i en kastrull. Pressa ut all saft från rabarbern. Häll i socker och låt koka upp så sockret löses upp. Rör om då och då. Sila citronsaften och rör ner den i rabarbersaften.

  3. Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?