Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbersaft – rårörd

Recept på rabarbersaft. Rårörd rabarbersaft är lätt att göra och ger mycket smak. Den går bra att göra även när rabarbern vuxit sig högsommarstor. Om du har saften i frysen eller i kylen och dricker upp den ganska snart behöver du inte natriumbensoat.

Rabarbersaft – rårördRabarbersaft – rårördRabarbersaft – rårörd

Ingredienser

  • 3 kgrabarber
  • 2citroner
  • 3,25 lvatten
  • 2,5 kgströsocker
  • 30 gvinsyra
  • 1 krmnatriumbensonat- ev

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor. Varva rabarber och citronskivor i en bunke eller kastrull. 

  2. Koka upp vattnet och häll det över rabarber och citron. Låt svalna och ställ i kylen ca 2 dygn.

  3. Sila saften genom en silduk. Rör ner sockret, lite i taget, tills det lösts upp. Tillsätt vinsyra och ev natriumbensoat upplöst i lite varmt vatten. Häll saften i flaskor och förvara i kylen eller frys in i förpackningar. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Pia Kammeborn