Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarbersabayon med fänkålsbakad rabarber och rostad vit choklad – kan göras på fryst och försiktigt tinad rabarber. Sabayonen kan också göras på koncentrerad rabarbersaft.
Rabarbersockerlag: Strimla rabarbern och lägg den i en kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda utan lock tills lagen kokat ner till 1 dl. Sila av lagen och låt svalna, spara rabarbern till t ex frukostyoghurten.
Sätt ugnen på 150°. Skala rabarberna och skär dem i ca 12 cm långa bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mortla ihop socker och fänkålsfrön och strö över rabarbern. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills rabarbern är mjuk men fortfarande håller ihop. Ta ut och låt svalna.
Höj ugnsvärmen till 175°. Riv chokladen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen 5–7 min, tills chokladen är gyllenbrun. Låt svalna.
Ställ en kastrull med lite vatten på spisen och sätt en mindre kastrull eller skål i den större, så att det bildas ett vattenbad. Blanda äggulor och rabarbersockerlag i den mindre kastrullen och vispa kraftigt under tiden som blandningen försiktigt värms upp. Vispa kraftigt ca 5 min, tills blandningen är luftig, krämig och ljusgul.
Servera sabayonen genast till de bakade rabarberna. Strö rostad vit choklad på toppen.