Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberripplad apelsinglass

Det här är en sann sommarfavorit! Låt glass-smeten stå i kylen över natten för bästa resultat.

Rabarberripplad apelsinglassRabarberripplad apelsinglassRabarberripplad apelsinglass

Rabarberkompott

  • 200 grabarber
  • 1 mskvatten
  • 2 dlsyltsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Apelsinglass

  • 1vaniljstång
  • 4 dlmjölk- (3 %)
  • 4 dlvispgrädde
  • 7äggulor
  • 2 dlströsocker
  • 2apelsiner- finrivet skal och saft

Garnering

  • strössel

Gör så här

  1. Kompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarberbitarna med vattnet 2 min i en kastrull.

  2. Tillsätt socker och vaniljsocker och koka ytterligare 2 min. Låt kompotten kallna.

  3. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.

  4. Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen.

  5. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Sila och häll smeten i en bunke. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.

  6. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och kör i glassmaskin.

  7. Rippla och varva glassen med rabarberkompotten i en form. Ställ den i frysen 1-2 timmar.

  8. Kula upp glassen i väl kylda glas och garnera med strössel.

Vad tyckte du om receptet?