Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här är en sann sommarfavorit! Låt glass-smeten stå i kylen över natten för bästa resultat.
Kompott: Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarberbitarna med vattnet 2 min i en kastrull.
Tillsätt socker och vaniljsocker och koka ytterligare 2 min. Låt kompotten kallna.
Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön i en kastrull.
Vispa äggulor och socker luftigt. Vispa ner den varma gräddblandningen i gulorna och häll tillbaka allt i kastrullen.
Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° eller tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Sila och häll smeten i en bunke. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft och kör i glassmaskin.
Rippla och varva glassen med rabarberkompotten i en form. Ställ den i frysen 1-2 timmar.
Kula upp glassen i väl kylda glas och garnera med strössel.