Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera denna gudomligt goda parfait med rabarbersås. Garnera med bärpulver, till exempel hallon eller svarta vinbär, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ansa rabarbern, skär ½ stjälk i tunna band längs med. Lägg banden i kylen och spara dem till garneringen. Skär resten av rabarbern i tunna skivor (på tvären).
Blanda de tunna skivorna och socker i en kastrull och låt stå cirka 30 minuter, så att rabarbern börjar safta sig.
Häll rabarbern i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning och sjud rabarbern tills den blir mjuk, cirka 15 minuter. Blanda i citronsaften. Låt rabarbern rinna av i en finmaskig sil. Lägg den avrunna rabarbern i en skål och låt kallna. Häll den avrunna rabarbersaften tillbaka i kastrullen och koka ihop tills den tjocknar till såskonsistens, 5–10 minuter. Låt såsen kallna.
Vispa grädden i en bunke, använd elvisp.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt, använd elvisp. Blanda i den kalla rabarbern. Vänd ner grädden och blanda försiktigt med en gaffel till en jämn massa. Häll parfaitmassan i en bakform (1 ½ liter) klädd med plastfilm. Täck med plastfilm och ställ i frysen över natten.
Temperera parfaiten i kylskåp cirka 10 minuter inför serveringen. Stjälp upp och ta bort plastfilm.
Garnera parfaiten med rabarberband och hallonpulver. Servera med rabarbersåsen.
Recept från Mitt kök