Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarberparfait med kardemumma. Jordgubbar är gott till och rostade mandelspån passar bra att strö över parfaiten.
Skiva rabarbern. Koka rabarber, vatten, 1 dl socker och kardemumma på svag värme under lock tills det mosar sig. Låt kallna.
Vispa grädden. Vispa äggulor och vaniljfrön. Blanda i äggvispet och rabarbern. Vänd ner grädden, lite i taget.
Vispa äggvitorna och 2 msk socker till ett fast skum. Vänd ner vitorna i smeten med luftiga tag.
Häll smeten i portionsformar eller en stor form. Ett tips är att klä formarna/formen med plastfolie om man lätt vill kunna lyfta upp parfaiten.
Frys i minst 4 timmar. Ta ut ur frysen en stund före servering.
Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök