Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberparfait med kardemumma

Recept på rabarberparfait med kardemumma. Jordgubbar är gott till och rostade mandelspån passar bra att strö över parfaiten.

Rabarberparfait med kardemumma
Rabarberparfait med kardemumma
Rabarberparfait med kardemumma
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 grabarber- ansad, späd
  • 0,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker- + 2 msk
  • 1,5 tskkardemumma- nystött
  • 3 dlvispgrädde
  • 2äggulor
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 2äggvitor

Gör så här

  1. Skiva rabarbern. Koka rabarber, vatten, 1 dl socker och kardemumma på svag värme under lock tills det mosar sig. Låt kallna.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och vaniljfrön. Blanda i äggvispet och rabarbern. Vänd ner grädden, lite i taget.

  3. Vispa äggvitorna och 2 msk socker till ett fast skum. Vänd ner vitorna i smeten med luftiga tag.

  4. Häll smeten i portionsformar eller en stor form. Ett tips är att klä formarna/formen med plastfolie om man lätt vill kunna lyfta upp parfaiten.

  5. Frys i minst 4 timmar. Ta ut ur frysen en stund före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök