Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpannacotta


Sötsyrlig rabarberpannacotta är läskande gott.

Rabarberpannacotta
Rabarberpannacotta
Rabarberpannacotta

THOMAS CARLéN

Kompott:

  • 400 grabarber
  • 2 dlråsocker

Pannacotta:

  • 3 bladgelatin
  • 3 dlgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlturkisk yoghurt- eller gräddfil
  • 1 dlrabarbersaft- från kompotten

Gelé:

  • 1 bladgelatin
  • 1 dlrabarbersaft- från kompotten

Gör så här

  1. Skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar och lägg i en kastrull.­ Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med sockret.­ Låt svalna. Sila kompotten och spara saften.

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål, cirka 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull med snittad och urskrapad vaniljstång. Låt stå och dra under lock, 10 minuter.Ta upp vaniljstången.

  3. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Blanda en liten mängd av yoghurten med grädden och rör om. Tillsätt till resten­ av yoghurten.

  4. Lägg rabarberkompott i glasen. Fyll på med pannacottasmeten. Ställ i kylen för att stelna, cirka 3 timmar eller mer.

  5. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp saften i en kastrull och krama ur och smält gelatinbladet i saften. Ös över pannacottan­ i glasen och låt stelna i kylen. Garnera med mynta och servera med citronbiscotti.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök