Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötsyrlig rabarberpannacotta är läskande gott.
Skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt sockret och låt rabarbern sakta smälta samman med sockret. Låt svalna. Sila kompotten och spara saften.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål, cirka 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull med snittad och urskrapad vaniljstång. Låt stå och dra under lock, 10 minuter.Ta upp vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Blanda en liten mängd av yoghurten med grädden och rör om. Tillsätt till resten av yoghurten.
Lägg rabarberkompott i glasen. Fyll på med pannacottasmeten. Ställ i kylen för att stelna, cirka 3 timmar eller mer.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp saften i en kastrull och krama ur och smält gelatinbladet i saften. Ös över pannacottan i glasen och låt stelna i kylen. Garnera med mynta och servera med citronbiscotti.
Recept från Mitt kök