Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj med vit choklad och mandel

Recept på rabarberpaj med vit choklad och mandel. En god smulpaj med vit choklad och mandel. Ju spädare och rödare rabarber, desto godare och vackrare rabarberpaj. Det här är en extra festlig rabarberpaj som passar som dessert.

Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskpotatismjöl

Deg

  • 100 gchoklad- vit
  • 0,5 dlsötmandel
  • 100 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlhavregryn
  • 0,5 dlströsocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Ansa och skär rabarbern i cirka 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl.

  3. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.

  4. Grovhacka choklad och mandel.

  5. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna.

  6. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.

  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått fin färg.

  8. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?