Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj med ingefära  

Rabarberpaj med ingefära är en knaprig och god paj. Välj om du vill göra en stor paj eller åtta mindre portionspajer, och anpassa gräddningstiden.

Rabarberpaj med ingefära  
Rabarberpaj med ingefära  
Rabarberpaj med ingefära  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1 dlråsocker
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 2 dlmandelmjöl
  • 4 dlhavregryn
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 krmsalt

Fyllning

  • 500 grabarber
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl

Tillbehör

  • vaniljglass- eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och bryn det lite lätt. Rör samman med resten av ingredienserna.

  2. Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll rabarbern i en ugnssäker form, ca 28 cm i diameter, eller åtta portionsformar. Fördela pajdegen ovanpå.

  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?