Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarbern släpper ganska mycket vätska. Därför är det bästa att grädda pajskalet och rosta rabarber var för sig.
Sätt ugnen på 225 grader.
Mät upp mjöl och smör i matberedare monterad med en kniv. Kör till smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en smidig deg.
Tryck ut degen i pajformen, så att degen går upp lite på kanten. Nagga pajskalet och ställ det kallt ca 30 minuter.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt det kallna.
Sänk ugnstemperaturen till 200 grader. Dra av skalet på grövre stjälkar. Skär rabarber i skivor eller bitar.
Blanda rabarbern och strösocker i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Rosta rabarbern i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills den blir mjuk. Rör om då och då.
Låt fyllningen kallna och fördela den i pajskalet.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, i omgångar, ca 3 msk i taget. Toppa pajen med marängsmeten. Bränn av marängen med en brännare tills den får fin färg, håll lågan i rörelse hela tiden så att färgen blir jämn.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök