Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj med mandelmassa

Baka rabarberpaj och bjud på en uppskattad efterrätt eller supergott fika till kaffet. Här är en rabarberpaj som blir extra god med mandelmassa.

Rabarberpaj med mandelmassa
Rabarberpaj med mandelmassa
Rabarberpaj med mandelmassa
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 0,5 ljordgubbar
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 mskpotatismjöl
  • 50 gpistaschnötter- hackade
  • 30 gvalnötter- hackade
  • 200 gmandelmassa
  • 200 gmandelmassa

Till serveringen

  • 1 stlime- zestat skal
  • florsocker
  • 2 dlvispgrädde- eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en rund låg pajform med smör. Skölj och skär rabarbern i skivor och lägg i formen.

  2. Blanda sockret med potatismjöl och strö över rabarbern. Sätt fatet mitt i ugnen, 15 minuter.

  3. Strö över pistasch- och valnötter. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och fördela över rabarber och nötter. Sätt in formen i ugnen igen, 10 minuter tills den fått fin färg.

  4. Dekorera med florsocker, limezest och en jordgubbe. Servera pajen ljummen med kall vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök