Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka en läcker paj med späda, fina rabarber. Fri från både gluten och socker. God att äta med till exempel glass eller lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, honung, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig deg.
Lägg hälften av pajdegen i en rund pajform, 22–24 cm i diameter. Platta till smulorna och se till att kanterna blir täckta med pajdeg.
Skär rabarbern i 1 cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda i kardemumma och honung. Lägg bitarna i formen. Fördela resten av degen över rabarbern.
Grädda mitt i ugnen i 35–40 min. Låt svalna före servering.
Recept från Mitt kök