Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig rabarberpaj

Den här snabba och lite knäckiga rabarberpajen gör garanterat succé. Servera pajen ljummen med lite vispad grädde.

Knäckig rabarberpajKnäckig rabarberpajKnäckig rabarberpaj
Rabarberpaj, knäckig Foto: Lars Paulsson

Botten

  • 150 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskbakpulver

Fyllning

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 stortägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 2 dlrabarber- ansad i tärningar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret i en kastrull.

  3. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulver och blanda ihop till en deg.

  4. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.

  5. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.

  7. Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde

Vad tyckte du om receptet?