Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarberpaj toppad med mandelspån. Vaniljglass eller vaniljsås är ett måste till rabarberpajen.
Blanda mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smör och mixa till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer lite över kanten. Låt vila i frysen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.
Ansa och skär rabarber i 3-4 cm sneda bitar. Blanda rabarber och socker och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min, tills den börjar safta sig. Ta upp rabarbern och lägg den i pajskalet (vätskan som blir kvar kan du använda t ex till saft)
Sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda pajen mitt i ugnen tills rabarber är mjuk, i ca 25 min.
Fräs mandelspånen i smör. Blanda i hälften av sockret.
Fördela fraset över pajen. Strö över resten av sockret och myntablad. Servera med vaniljglass.