Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån

Recept på rabarberpaj toppad med mandelspån. Vaniljglass eller vaniljsås är ett måste till rabarberpajen.

Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån
Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån
Rabarberpaj toppad med frasigt mandelspån
Rabarberpaj toppad med mandelspån Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 mskströsocker
  • 150 gsmör
  • 1ägg

Fyllning

  • 500 grabarber- späd
  • 1,52 dlströsocker

Garnering

  • 1,5 dlmandelspån
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • myntablad

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda mjöl och socker i en matberedare. Tillsätt smör och mixa till en smulig massa. Tillsätt ägget och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter, så att den kommer lite över kanten. Låt vila i frysen i ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

  3. Ansa och skär rabarber i 3-4 cm sneda bitar. Blanda rabarber och socker och låt stå i rumstemperatur i ca 30 min, tills den börjar safta sig. Ta upp rabarbern och lägg den i pajskalet (vätskan som blir kvar kan du använda t ex till saft)

  4. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Grädda pajen mitt i ugnen tills rabarber är mjuk, i ca 25 min.

  5. Fräs mandelspånen i smör. Blanda i hälften av sockret.

  6. Fördela fraset över pajen. Strö över resten av sockret och myntablad. Servera med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?