Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbermuffins med kardemummagrädde

Rabarber och kardemumma är en underbart god kombination. Här smaksätter kryddan både muffins och grädden som serveras till.

Rabarbermuffins med kardemummagrädde
Rabarbermuffins med kardemummagrädde
Rabarbermuffins med kardemummagrädde
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 grabarber
  • 1citron
  • 2,5 dlströsocker- + 1,5 msk
  • 2ägg
  • 1 krmvaniljpulver
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 0,5 mskpotatismjöl

Havrecrumble

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1,5 dlhavregryn
  • 1 krmvaniljpulver

Kardemummagrädde

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 tskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

    2. 

    3. 

    4. 

    5. 

  2. Vispa ägg, 2 1/2 dl socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Smält smöret . Blanda i mjölk och citronskal. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

  3. Blanda rabarbern med 1 1/2 msk socker, kardemumma och potatismjöl. Rör ner rabarbern i smeten. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt.

  4. Crumble: Smält smöret. Blanda i socker, havregryn och vaniljpulver. Fördela havregrynssmulet på muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

  5. Kardemummagrädde: Vispa grädden, rör ner kardemumma. Servera muffinsen med grädden. 

Vad tyckte du om receptet?