Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarber och kardemumma är en underbart god kombination. Här smaksätter kryddan både muffins och grädden som serveras till.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
2.
3.
4.
5.
Vispa ägg, 2 1/2 dl socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Smält smöret . Blanda i mjölk och citronskal. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Blanda rabarbern med 1 1/2 msk socker, kardemumma och potatismjöl. Rör ner rabarbern i smeten. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt.
Crumble: Smält smöret. Blanda i socker, havregryn och vaniljpulver. Fördela havregrynssmulet på muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
Kardemummagrädde: Vispa grädden, rör ner kardemumma. Servera muffinsen med grädden.