Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbermuffins

Muffinsen blir supergoda i sällskap med rabarbersaft.

Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 1 tskvaniljpulver
  • 2ägg
  • 2 tskbakpulver
  • 2,5 dlvetemjöl

Fyllning och garnering

  • 1rabarberstjälk
  • 23 mskströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ 10-12 muffinsformar i en muffinsplåt.

  2. Mät upp smör, socker och vaniljpulver och vispa ihop med elvisp, ca 1 minut. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vispa i äggsmeten.

  3. Ansa och skär rabarberstjälken i små bitar och blanda med sockret. Blanda ca hälften av bitarna i muffinssmeten. Fördela smeten i formarna, strö över resten av rabarbern och grädda muffins i mitten av ugnen ca 20 minuter.

  4. Låt svalna och garnera med siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på rabarbersaft hittar du HÄR!