Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här syrliga mazarintårtan kommer få det att vattnas i munnen på gästerna!
Pajbotten: Använd en pajform eller en springform som är cirka 24 centimeter i diameter.
Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel.
Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen ett i taget. Vänd i mjölet. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan.
Rabarber: Blanda majsena och socker i en bunke, skiva och vänd ner rabarbern i majsenablandningen. Strö rabarbern över mazarinmassan och sätt in mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Pudra med florsocker.
Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Recept från Mitt kök