Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbermazarin med vaniljglass

Den här syrliga mazarintårtan kommer få det att vattnas i munnen på gästerna!

Rabarbermazarin med vaniljglass
Rabarbermazarin med vaniljglass
Rabarbermazarin med vaniljglass
Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 125 gsmör- kallt
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 1 msksocker

Mazarinfyllning

  • 50 gsmör- rumstempererat
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 200 gmandelmassa
  • 2ägg
  • 1 mskvetemjöl

Rabarber

  • 1 msksocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • florsocker- att pudra med
  • 3rabarberstjälkar- späda

Till servering

  • grädde- Vaniljglass eller lättvispad

Gör så här

  1. Pajbotten: Använd en pajform eller en springform som är cirka 24 centimeter i diameter.

  2. Skär smöret i kuber och blanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme. Kavla ut degen och rulla upp den på brödkavel, flytta degen till pajformen och fodra den med degen. Jämna till kanterna och nagga med en gaffel.

  3. Mazarinfyllning: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker. Riv mandelmassan fint och blanda ner. Rör i äggen ett i taget. Vänd i mjölet. Fyll upp pajskalet med mazarinmassan.

  4. Rabarber: Blanda majsena och socker i en bunke, skiva och vänd ner rabarbern i majsenablandningen. Strö rabarbern över mazarinmassan och sätt in mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter. Pudra med florsocker.

  5. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök