Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbermarmelad med portvin

Rabarbermarmelad med portvin. Försommarlyx att breda på det nybakade frukostbrödet. När burkarna ställs upp och ner för att svalna bildas vakuum. 

Rabarbermarmelad med portvinRabarbermarmelad med portvinRabarbermarmelad med portvin
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 400 grabarber
  • 0,5vaniljstång
  • 2 dlsyltsocker
  • 1 dlrött portvin

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i cm-stora bitar. Snitta vaniljstången och skrapa ur de små fröna.

  2. Koka ihop rabarber, syltsocker, vaniljstång, vaniljfrön och portvin på medelvärme under omrörning 10–15 min.

  3. Häll över marmeladen i väl rengjorda burkar. Skruva på locken och ställ burkarna upp och ned för att kallna.

Vad tyckte du om receptet?