Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkräm

Recept på rabarberkräm. Receptet är hämtat ur "Seglarens kokbok" av Charlotte Jenkinson.

Rabarberkräm
Rabarberkräm
Rabarberkräm
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 1 lrabarber- ansade och fint skurna
  • 4 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 2kanelstänger- (eller 1 tsk mald kanel)
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 1 dlkesella gourmet
  • 2 mskingefära- finhackad, syltad

Gör så här

  1. Koka upp den fint skurna rabarbern i vatten tillsammans med socker och kanel. Låt småkoka ca 15 minuter.

  2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det i den kokande krämen. Låt den koka upp igen och sedan svalna. Servera den ljummen eller kall tillsammmans med ingefärskesellan.

Vad tyckte du om receptet?