Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nu passar vi gärna på och bakar med rabarber när den är i säsong. Extra festligt och fint blir det om desserten serveras i små glasburkar.
Havresmul: Sätt ugnen på 175°. Rör ihop havregryn, nötter, solroskärnor och salt. Värm upp honung och olja och rör ner det
i blandningen. Blanda väl och sprid ut smulorna jämnt på en plåt. Rosta smulorna mitt i ugnen i ca 15 min tills de är gyllene. Rör om några gånger så att de rostas jämnt. Låt smulorna svalna.
Rabarberkräm: Skala rabarbern om skalet är träigt. Skär rabarbern
i mindre bitar. Lägg vatten och socker i en kastrull tillsammans med rabarbern. Värm upp blandningen på låg värme och låt det småputtra tills rabarbern är mjuk. Rör om så den mosas lite lätt. Låt krämen svalna.
Vaniljyoghurtkräm: Vispa upp turkisk yoghurt med vaniljsocker. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i yoghurten.
Fördela yoghurtkrämen i 4 glas eller burkar. Toppa med rabarberkräm och strö över havresmulorna.