Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkräm med kaksmulor

Rabarberkräm med kaksmulor är en gammeldags dessert som passar efter en lättare middag och blir det något över är det gott att äta krämen till frukost. 

Rabarberkräm med kaksmulorRabarberkräm med kaksmulorRabarberkräm med kaksmulor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 grabarber
  • 1vaniljstång
  • 6 dlvatten
  • 11,5 dlströsocker
  • 23 mskpotatismjöl

Kaksmulor:

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlhavregryn
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Tillbehör:

  • mjölk

Garnering:

  • strösocker
  • kanel- mald

Gör så här

  1.  Ansa och skiva rabarbern.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll i vattnet och tillsätt socker. Låt koka upp. Lägg rabarbern i kastrullen och låt koka under lock ca 15 min, tills rabarbern är mjuk.

  3. Red krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 min. Häll krämen i en skål och strö lite socker på yta. Låt svalna.

  4. Kaksmulor: Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber och blanda ihop med mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker till en smulig deg.
Strö ut smuldegen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.

  5. Servera rabarberkrämen ljummen eller kall med mjölk. Strö över socker och kanel och toppa med kaksmulor.

Vad tyckte du om receptet?