Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkräm med jordgubbar och kardemumma

Recept på rabarberkräm - en kräm med mycket nostalgikänsla. Servera den med iskall mjölk och njut.

Rabarberkräm med jordgubbar och kardemummaRabarberkräm med jordgubbar och kardemummaRabarberkräm med jordgubbar och kardemumma
Rabarberkräm med mjölk. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 grabarber- gärna rödskalig
  • 150 gjordgubbar
  • 4 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tskkardemumma- hel, stött
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • mjölk

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i skivor. Snoppa och halvera jordgubbarna.

  2. Lägg rabarber, jordgubbar, vatten, socker, kardemumma och vaniljpulver i en kastrull.

  3. Låt sjuda i ca 10 min tills rabarbern nästintill kokat sönder, men inte helt. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp och låt sedan krämen kallna.

  4. Servera krämen med mjölk.

Vad tyckte du om receptet?