Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkräm med färskostmousse och rostad vit choklad

Recept på rabarberkräm med färskostmousse och rostad vit choklad. Rabarberkompotten förbereds dagen före servering.

Rabarberkräm med färskostmousse och rostad vit chokladRabarberkräm med färskostmousse och rostad vit chokladRabarberkräm med färskostmousse och rostad vit choklad

Ingredienser

  • gelatinblad
  • 400 grabarber
  • 1,5 dlrårössocker
  • 1,5 dlvatten

Färskostmousse

  • 100 gfärskost- naturell
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 dlvispgrädde

Kolasmulor

  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 msksirap- ljus
  • 1,25 dlvetemjöl
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskingefära- mald
  • 0,25 tskbikarbonat

Karamelliserad choklad

  • 100 gchoklad- vit

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda rabarber, socker och vatten i en kastrull och låt koka 2–3 min. Ta kastrullen från plattan. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kompotten.

  2. Häll kompotten i skålar. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

  3. Färskostmousse: Blanda färskost och florsocker. Rör ner grädden. Vispa till en lätt och luftig mousse.

  4. Smulor: Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop smör, socker och sirap. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg.

  5. Smula ut degen på en plåt och grädda mitt i ugnen 10–12, min tills smulorna är gyllenbruna. Ta ut och låt kallna. Krossa till mindre smulor.

  6. Choklad: Låt ugnen stå kvar på 200°. Hacka chokladen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen mitt i ugnen 6–8 min, tills den fått mörk färg. Låt chokladen kallna och smula eller mortla den.

  7. Toppa rabarberkompotten med mousse, smulor och choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Att dricka till rabarberkrämen

Acinatium Recioto di Soave 2012, Italien, 149 kr (37,5 cl).

Vitt sött vin med inslag av äpplen, aprikoser, honung och vaniljkrydda.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag så kan du be personalen hjälpa dig finna ett liknande.