Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med vaniljkesella - recept

Recept på lättlagad rabarberkompott med smak av ingefära och kardemumma. Servera kompotten tillsammans med väl kyld vaniljkesella. Så gott!

Rabarberkompott med vaniljkesella - recept
Rabarberkompott med vaniljkesella - recept
Rabarberkompott med vaniljkesella - recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 1 tskingefära- färsk, riven
  • 0,25citron- rivet skal
  • 2 krmkardemumma- stött
  • 1,5 dlströsocker

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär i 2 centimeter långa bitar. Lägg dem i en rostfri kastrull.

  2. Tillsätt ingefära, citronskal, kardemumma och socker. Koka ihop på svag värme 15 minuter. Låt kompotten svalna.

  3. Servera med i glas med vaniljkesella på toppen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök