Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med lättvispad grädde

Recept på rabarberkompott med lättvispad grädde. En enkel dessert där rabarberkompotten har spetsats med vodka.

Rabarberkompott med lättvispad grädde
Rabarberkompott med lättvispad grädde
Rabarberkompott med lättvispad grädde
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 0,5 dlvodka
  • 0,5 dljordgubbssaft- konc
  • 0,5 dlsirap- ljus

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
  • mandelflarn- rostade

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Blanda rabarber, vodka, saft och sirap i en kastrull.

  2. Lägg på locket och låt rabarbern smälta ner på medelvärme ca 10 min. Rör om efter 5 min.

  3. Sjud ytterligare 5-7 min utan lock tills rabarbern är riktigt mjuk.

  4. Servera tillsammans med lättvispad grädde och mandelflarn.

Vad tyckte du om receptet?