Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberkompott med kardemummaglass är en praktisk dessert som går att förbereda. Rabarberkompotten går utmärkt att koka i förväg och glassen kan så klart stå färdig i frysen flera dagar före servering.
Kardemummaglass: Vispa grädden. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i mortel. Blanda den kondenserade mjölken med citronskal och kardemumma. Vänd ner i grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen ca 6 timmar.
Skala rabarbern och skär den i cm-långa bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker och limeskal. Koka på svag värme ca 15 min. Låt svalna.
Servera kompotten med kardemummaglass och pistaschnötter.