Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med kardemummaglass

Rabarberkompott med kardemummaglass är en praktisk dessert som går att förbereda. Rabarberkompotten går utmärkt att koka i förväg och glassen kan så klart stå färdig i frysen flera dagar före servering.

Rabarberkompott med kardemummaglass
Rabarberkompott med kardemummaglass
Rabarberkompott med kardemummaglass
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 350 grabarber
  • 0,5lime
  • 150 gjordgubbar- frysta eller färska
  • 0,75 dlströsocker

Kardemummaglass

  • 5 dlvispgrädde
  • 1citron
  • 1 mskkardemummakärnor
  • 1 burkkondenserad mjölk- sötad (397 g)

Garnering

  • 2 mskpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Kardemummaglass: Vispa grädden. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i mortel. Blanda den kondenserade mjölken med citronskal och kardemumma. Vänd ner i grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form. Ställ in i frysen ca 6 timmar.

  2. Skala rabarbern och skär den i cm-långa bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg rabarber och jordgubbar i en kastrull och tillsätt socker och limeskal. Koka på svag värme ca 15 min. Låt svalna.

  3. Servera kompotten med kardemummaglass och pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?