Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med jordgubbar och vispgrädde

Recept på rabarber- och jordgubbskompott med finhackade pistagekärnor. Laga kompotten i god tid, så att den blir riktig kyld till serveringen.

Rabarberkompott med jordgubbar och vispgrädde
Rabarberkompott med jordgubbar och vispgrädde
Rabarberkompott med jordgubbar och vispgrädde
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 250 gjordgubbar
  • 1 dlströsocker
  • 3 mskråsocker
  • 1 tskvaniljpulver

Garnering

  • 1 dlvispgrädde
  • 3 mskpistagenötkärnor- finhackad

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 centimeter långa bitar. Snoppa av och dela jordgubbarna.

  2. Lägg rabarber i en kastrull, tillsätt socker och vaniljpulver. Låt det koka ihop på svag värme utan lock ca 10 minuter. Tillsätt jordgubbarna och koka ytterligare ca 20 minuter. Låt kompotten kallna.

  3. Fördela kompotten i glas eller portionsskålar och toppa med vispad grädde och finhackade pistagenötkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök