Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med honung  

Rabarberkompott med honung passar utmärkt till lagrade ostar, till exempel gruyère eller manchego, men passar också bra till mjuk chèvre. Utnyttja råvaror i säsong, som rabarber och rosmarin. Satsen räcker till fler än 4 och håller ca 1 vecka i kyl.

Rabarberkompott med honung  Rabarberkompott med honung  Rabarberkompott med honung  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2rabarberstjälkar- späda
  • 1rosmarinkvist
  • 2 mskvatten
  • 0,5 dlhonung- flytande

Tillbehör

  • lagrad ost- gärna getost
  • valnötter

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Lägg den i en kastrull tillsammans med rosmarin och vatten och sjud utan lock ca 5 min.

  2. Ta kastrullen från värmen och rör ner honungen. Låt kallna.

  3. Servera kompotten med lagrad ost och valnötter.

Vad tyckte du om receptet?