Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med havresmul och glass


En kula glass, knaprig topping och jordgubbar är enkla knep för att ­förvandla den enkla kompotten till en festdessert.

Rabarberkompott med havresmul och glass

Rabarberkompott med havresmul och glass

Rabarberkompott med havresmul och glass

Ove Lindfors

Kompott:

  • 1 lrabarber- i 2-3 ­centi­meters skivor
  • 1vaniljstång- urskrapad
  • 1kanelstång
  • 3 mskråsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskpotatismjöl

Havresmul:

  • 25 gsmör- kallt
  • 2 mskhavregryn
  • 2 msksiktat dinkelmjöl
  • 2 mskråsocker

Till servering

  • vaniljglass
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg rabarber, vaniljfrön, kanel, socker och citron i en kastrull. Sjud under lock tills rabarbern mjuknat, cirka 5 minuter.

  2. Blanda ut mjölet i lite vatten. Rör ner redningen i kompotten. Koka upp och ta från värmen. Låt svalna.

  3. Blanda ingredienserna till ­smulet. Fräs några minuter i teflonpanna. Häll upp på en tallrik.

  4. Servera kompotten med en kula glass. Toppa med havresmul och ­skivade jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök