Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med havresmul & glass


En riktigt god efterrätt som innehåller såväl syra som sötma!

Rabarberkompott med havresmul & glass

Rabarberkompott med havresmul & glass

Rabarberkompott med havresmul & glass

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lrabarber- i 2-3 centimeters skivor
  • 1vaniljstång- urskrapade frön
  • 1kanelstång
  • 3 mskråsocker
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskpotatismjöl

Till servering:

  • 2havrekakor- krossade
  • vaniljglass
  • 4jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg rabarber, vaniljfrön, kanel, socker och citron i en kastrull. Sjud under lock tills rabarbern mjuknat, cirka 5 minuter.

  2. Blanda ut mjölet i lite vatten och rör ner i kompotten. Koka upp, ta från värmen och låt svalna.

  3. Fördela kompotten i skålar, toppa med havresmul, skivade jordgubbar. Servera med en kula glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök