Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubb

Färska skivade jordgubbar friskar upp kompotten. De rostade mandelkubbsmulorna förvaras i burk. Passar till bär och glass. 

Rabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubbRabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubbRabarberkompott med färska jordgubbar och rostad mandelkubb
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2mandelkubbar
  • 23 stjälkarrabarber- smala, ca 150 g
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvatten
  • 250 gjordgubbar

Tillbehör

  • grädde- vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula mandelkubbarna grovt och lägg dem i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Nyskördad rabarber behöver inte skalas. Ansa och skiva stjälkarna. Koka upp rabarbern med socker och vatten. Sjud under lock 2–3 min. Häll upp i skål och låt svalna.

  3. Skiva jordgubbarna och vänd ner dem i kompotten. Servera med mandelkubb och grädde.

Vad tyckte du om receptet?