Receptet på granola hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fira in våren med en rabarberkompott. Vänd i färska jordgubbar och servera med grekisk yoghurt, granola och lite extra honung att ringla över.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Strö apelsinskal, socker och vaniljsocker över rabarbern och ringla över apelsinsaften.
Tillaga mitt i ugnen i 15–18 min tills rabarbern har fått lite färg. Ta ut och låt svalna.
Snoppa och skiva jordgubbarna och strö dem över rabarbern.
Servera kompotten ljummen med yoghurt och toppad med granola.
Receptet på granola hittar du här: