Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkompott med apelsin, jordgubbar och granola

Fira in våren med en rabarberkompott. Vänd i färska jordgubbar och servera med grekisk yoghurt, granola och lite extra honung att ringla över.

Rabarberkompott med apelsin, jordgubbar och granola
Rabarberkompott med apelsin, jordgubbar och granola
Rabarberkompott med apelsin, jordgubbar och granola
Rabarberkompott med apelsin och jordgubbar Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 grabarber- färsk eller fryst
  • 1apelsin
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 150 gjordgubbar

Tillbehör

  • yoghurt naturell
  • granola- med nötter och kardemumma, se recept

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet från halva apelsinen och pressa ut 1 dl saft. Strö apelsinskal, socker och vaniljsocker över rabarbern och ringla över apelsinsaften.

  3. Tillaga mitt i ugnen i 15–18 min tills rabarbern har fått lite färg. Ta ut och låt svalna.

  4. Snoppa och skiva jordgubbarna och strö dem över rabarbern.

  5. Servera kompotten ljummen med yoghurt och toppad med granola.

Vad tyckte du om receptet?

Receptet på granola hittar du här: