Sugen på annat gott med rabarber? Se här:
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarberkladdkaka med vit choklad. Detta blir en lite högre kladdkaka, därav den längre ugnstiden. Det går bra att använda en form med 24 cm i diameter. Minska då gräddningstiden till ca 25 min.
Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält.
Rör i ägg, 2 dl socker och 2 1/2 dl mjöl. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
Ansa och skiva rabarbern. Blanda den med 1/2 msk socker och 1 msk mjöl. Fördela rabarbern över smeten.
Grädda mitt i ugnen ca 55 min, tills kakan är torr på sidorna men lite kladdig i mitten. Låt den svalna och ställ in i kyl.
Servera kakan med vispad grädde.
Sugen på annat gott med rabarber? Se här:
Läs också: