Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberkaka är enkel att baka, den är saftig i mitten och har ett gott knaprigt yttre. Dessutom går den snabbt att göra. Vad mer kan man begära?
Sätt ugnen på 175°. Smält 100 g smör. Vispa hastigt samman ägg och 2 dl socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.
Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten. Strö över kardemumma och 1 msk socker.
Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min tills den har stannat i mitten. Låt svalna på galler.