Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka - enkelt recept på seg och god kaka med rabarber

Rabarberkaka är enkel att baka, den är saftig i mitten och har ett gott knaprigt yttre. Dessutom går den snabbt att göra. Vad mer kan man begära?

Rabarberkaka - enkelt recept på seg och god kaka med rabarberRabarberkaka - enkelt recept på seg och god kaka med rabarberRabarberkaka - enkelt recept på seg och god kaka med rabarber
Enkelt recept på seg och god kaka med rabarber Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1ägg
  • 2 dlströsocker- + 1 msk
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 200 grabarber
  • 1 tskkardemumma- stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält 100 g smör. Vispa hastigt samman ägg och 2 dl socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.

  3. Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten. Strö över kardemumma och 1 msk socker.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min tills den har stannat i mitten. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?