Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med vit choklad

Rabarberkaka med vit choklad är en fyllig och söt njutning. Servera rabarberkakan som dessert med ett gott dessertvin till eller som en god kaka till kaffet. Frys och tina rabarberkakan i rumstemperatur cirka 3 timmar.

Rabarberkaka med vit choklad
Rabarberkaka med vit choklad
Rabarberkaka med vit choklad

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 200 gchoklad- vit
  • 100 gvalnötter- hackade
  • 4 dlvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker

Garnering

  • 100 gchoklad- hackad, vit
  • 250 grabarber- skivade
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade (30 g)

Gör så här

  1. Skär smör och choklad i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad.

  2. Sätt ugnen på 190° och klä en liten långpanna, ca 23x35 cm, med bakplåtspapper.

  3. Blanda valnötter, mjöl och bakpulver.

  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

  5. Blanda äggvispet först med den smälta smörchokladen och därefter med mjölblandningen. Häll smeten i långpannan.

  6. Fördela vit choklad, rabarber och pistaschnötter över kakan och grädda på nedersta falsen ca 20 min. Låt kakan kallna innan den ställs i kyl eller frys. OBS! Kakan behöver vila kallt minst 1 dygn innan den serveras om den inte varit fryst.

Vad tyckte du om receptet?