Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera den läckra rabarberkakan med lite vaniljkesella. Sockerfri vaniljglass är också gott till.
Rabarberkaka: Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ägg och lättströ eller sötströ fluffigt.
Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och tillsätt grädden.
Vispa ner smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet.
Skär rabarbern i bitar (skala rabarbern om den är kraftig, späda stjälkar behöver inte skalas).
Häll upp smeten i formen och fördela rabarberbitarna över smeten.
Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.
Vaniljkesella: Vispa upp grädden med vaniljpulver och lättströ eller sötströ. Blanda i kesellan.
Recept från Mitt kök