Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med vaniljkesella

Servera den läckra rabarberkakan med lite vaniljkesella. Sockerfri vaniljglass är också gott till.

Elisabeth Johansson
Rabarberkaka med vaniljkesella
Rabarberkaka med vaniljkesella
Rabarberkaka med vaniljkesella
Glutenfri rabarberkaka utan vitt socker Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Rabarberkaka

    • 3 dlmandelmjöl
    • 2 tskbakpulver
    • 1 tskvaniljpulver
    • 1 tskkardemummakärnor- malda i mortel
    • 4ägg
    • 2 dllättströ- eller sötströ
    • 125 gsmör- smält
    • 0,5 dlgrädde
    • 23rabarberstjälkar
    • smör och mandelmjöl- till formen

    Vaniljkesella

    • 2 dlvispgrädde
    • 0,5 tskvaniljpulver
    • 2 tsklättströ- eller sötströ
    • 1 dlkesella

    Gör så här

    1. Rabarberkaka: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smörj en springform, 22 centimeter i diameter, med smör. Bröa springformen med mandelmjöl.

    3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

    4. Vispa ägg och lättströ eller sötströ fluffigt.

    5. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och tillsätt grädden.

    6. Vispa ner smörblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet.

    7. Skär rabarbern i bitar (skala rabarbern om den är kraftig, späda stjälkar behöver inte skalas).

    8. Häll upp smeten i formen och fördela rabarberbitarna över smeten.

    9. Grädda mitt i ugnen i 45 minuter.

    10. Vaniljkesella: Vispa upp grädden med vaniljpulver och lättströ eller sötströ. Blanda i kesellan.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök