Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här härliga rabarberkakan smakar som en stor, saftig mazarin. Tips! Dekorera sommarfikat med blommor. Syren, pensé, ros, ringblomma och viol är några ätbara sorter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Baka rabarber i bitar i en ugnsform med 1 deciliter strösocker i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Kaksmet: Smält smöret och låt det kallna. Vispa smöret fluffigt i en bunke. Tillsätt socker, mald mandel blandad med vetemjöl och ett ägg i taget. Smaksätt med mandellikör.
Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad pajform. Lägg över rabarbern utan spad och fördela resten av smeten ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Låt kallna.
Värm florsocker, saft och vatten i en kastrull under omrörning tills den blir slät. Bred den snabbt över kakan och låt glasyren stelna. Servera eventuellt med vispad grädde. Garnera med syrenblommor eller andra ätbara blommor.