Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med kokos

Rabarberkaka blir ännu godare med kokos. Baka enklare och smarrigare med våra recept på rabarberkaka.

Rabarberkaka med kokos
Rabarberkaka med kokos
Rabarberkaka med kokos
Rabarberkaka med kokos bakad i långpanna. Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlströsocker
  • 3 stäggulor
  • 4,5 dlfullkornsmjöl- av vete, ljust och milt, Kungsörnen
  • 2,5 tskbakpulver
  • 1 tskkoriander- malen
  • 1 krmsalt
  • 1 dlmjölk
  • 3 stäggvitor
  • 500 grabarber- späda, skurna
  • 0,5 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, koriander och salt. Rör ner mjölken.

  2. Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.

  3. Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 40 minuter.

  4. Låt kakan svalna och skär den i rutor. Servera kakan med fluff-igt vispad Kelda wonderful van- illa (vaniljvisp) eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?