Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner äggulor, mjölk och mjölblandning i smör- och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.
Kardemummamaräng: Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman. Bred marängsmeten över rabarbern.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar. Pudra över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.