Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med kardemummamaräng

Rabarberkaka med kardemummamaräng
Rabarberkaka med kardemummamaräng
Rabarberkaka med kardemummamaräng
Rabarberkaka med kardemummamaräng Foto: Lina Eriksson

Rabarberkaka med kardemummamaräng

  • 400 grabarber
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 6äggulor
  • 1 dlmjölk

Maräng

  • 6äggvitor
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskkardemumma- stött

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
  • evjordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner äggulor, mjölk och mjölblandning i smör- och sockersmeten. Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över rabarberbitarna.

  2. Kardemummamaräng: Vispa äggvitorna till ett riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i kardemumman. Bred marängsmeten över rabarbern.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna och skär den i bitar. Pudra över florsocker. Servera kakan ljummen eller kall med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?