Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med kardemumma

Rabarberkaka med kardemumma är en härlig och lite seg kaka med knäckig smak av brynt smör.

Rabarberkaka med kardemummaRabarberkaka med kardemummaRabarberkaka med kardemumma
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 tskkardemummakärnor
  • 2ägg
  • 3 dlströsocker
  • 2 krmvaniljpulver
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 4rabarberstjälkar- gärna tunna
  • kokos- till formen, riven

Tillbehör

  • grädde- lättvispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det bli brynt och gyllene. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.

  2. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av kardemumman. Rör ner smöret i äggsmeten och vänd därefter i mjölblandningen.

  3. Smörj en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant, och bröa den med riven kokos. Häll smeten i formen. Skär rabarbern i stavar, dela dem på längden om de är tjocka. Lägg i ett fint mönster. Strö resten av kardemumman över kakan.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min, den ska vara lite kladdig och seg. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?