Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberkaka med kardemumma är en härlig och lite seg kaka med knäckig smak av brynt smör.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det bli brynt och gyllene. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av kardemumman. Rör ner smöret i äggsmeten och vänd därefter i mjölblandningen.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant, och bröa den med riven kokos. Häll smeten i formen. Skär rabarbern i stavar, dela dem på längden om de är tjocka. Lägg i ett fint mönster. Strö resten av kardemumman över kakan.
Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min, den ska vara lite kladdig och seg. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde.