Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk kaka med rabarber och kanel. Mjuka kakor med frukt eller bär blir alltid saftiga och goda. Extra festligt med vaniljsås.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen. Strö över rabarbern och tryck ner den lite i smeten. Strö över socker och kanel.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.