Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med kanel

En klassisk kaka med rabarber och kanel. Mjuka kakor med frukt eller bär blir alltid saftiga och goda. Extra festligt med vaniljsås.

Rabarberkaka med kanel
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkaka med kanel
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 45 dlrabarber- skivad
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 dlmjölk
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskkanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör till en smidig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten.

  3. Häll smeten i formen. Strö över rabarbern och tryck ner den lite i smeten. Strö över socker och kanel.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad.

Vad tyckte du om receptet?