Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med kanel toppad med smuldeg

Rabarber och kanel i en perfekt blandning mellan kaka och smulpaj. En riktig sommarfavorit!

Rabarberkaka med kanel toppad med smuldegRabarberkaka med kanel toppad med smuldegRabarberkaka med kanel toppad med smuldeg
Rabarberkaka med kanel, toppad med smuldeg. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 250 grabarber
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Smuldeg

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlrårörsocker
  • 50 gsmör
  • 1 krmsalt

Botten

  • 50 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 tskbakpulver

Topping

  • 0,5 dlhasselnötter- grovhackade

Tillbehör

  • vispad grädde- eller vaniljglass

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 5 cm långa stavar. Halvera stavarna på längden om rabarbern är tjock. Blanda rabarbern med socker och kanel. Ställ åt sidan och rör om då och då.

  2. Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smörj botten och kanter.

  3. Smuldeg: Arbeta ihop mjöl, socker, smör och salt till en smulig massa. Lägg in degen i kylen i ca 20 min.

  4. Botten: Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i botten av formen. Smula över hälften av smuldegen.

  5. Lägg rabarbern i formen. Fyll på med resten av smulorna och toppa med hasselnötter. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 min. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?