Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarber och kanel i en perfekt blandning mellan kaka och smulpaj. En riktig sommarfavorit!
Ansa och skär rabarbern i 5 cm långa stavar. Halvera stavarna på längden om rabarbern är tjock. Blanda rabarbern med socker och kanel. Ställ åt sidan och rör om då och då.
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smörj botten och kanter.
Smuldeg: Arbeta ihop mjöl, socker, smör och salt till en smulig massa. Lägg in degen i kylen i ca 20 min.
Botten: Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i botten av formen. Smula över hälften av smuldegen.
Lägg rabarbern i formen. Fyll på med resten av smulorna och toppa med hasselnötter. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 min. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.