Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med jordgubbar

Recept på rabarberkaka med jordgubbar. Rabarber- och jordgubbsrutor med ingefärsgrädde. Praktisk rabarberkaka när man är många, extra god med både jordgubbar och rabarber.

Rabarberkaka med jordgubbar
Rabarberkaka med jordgubbar
Rabarberkaka med jordgubbar

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 6ägg
  • 5 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 200 grabarber
  • 0,5 ljordgubbar
  • 0,5 dlpärlsocker

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • 3 mskflorsocker
  • 2 mskingefära- färskriven
  • 2 ljordgubbar- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda i mjölet, blandat med bakpulver och smör. Häll smeten i en smord långpanna.

  2. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Snoppa och  halvera jordgubbarna. Fördela rabarber och jordgubbar i långpannan och strö över pärlsocker.

  3. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt kakan kallna och skär den i rutor.

  4. Vispa grädden och smaksätt med ingefära och florsocker. Servera med ingefärsgrädde och jordgubbar.

Vad tyckte du om receptet?