Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hallonmarängen ger rabarberkakan en fantastisk smak!
Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och lägg den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär till kanten med en degskrapa eller kniv. Nagga botten med en gaffel.
Fyllning: Finriv mandelmassan och blanda i smöret, lite i taget. Dela 2 ägg och rör ner äggulorna, en i taget, samt det hela ägget. Vänd i mjölet.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sockret. Fortsätt vispa till en fast marängsmet. Vänd ner marängsmeten i mandelsmeten. Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda ner den i smeten och häll i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 min. Flytta ner kakan ett steg i ugnen och grädda ytterligare 5–10 min, tills fyllningen har stannat. Ta ut kakan och låt den kallna.
Hallonmaräng: Passera hallonen genom en sil och väg till 50 g. Koka upp hallonpuré, socker och vatten och koka till 110°. Vispa äggvitorna till fast skum. Låt hallonlagen koka till 121°. Häll den över äggvitorna i en fin stråle under kraftig vispning. Vispa tills smeten kallnat.
Fyll hallonsmeten i en engångsspritspåse med en rund tyll. Spritsa smeten på pajen. Bränn den med en gasolbrännare.