Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Otroligt saftig och lyxig kaka som kommer imponera på dina gäster. Kakan är en kombination av två klassiska amerikanska kakor – cheesecake och coffee crumble cake. För lite fräschör har vi tillsatt rabarber.
Skölj rabarbern och skär den i bitar, ca 1 cm. Skala den om ytan är hård och träig.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform, ca 23 cm. Vispa smör och strösocker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil och vispa ihop det.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Färskostskräm: Hacka den vita chokladen och lägg den i en skål över vattenbad. Låt den smälta och ta sedan av den från värmen. Rör ihop chokladen med färskost, ägg, strösocker, citronskal och vetemjöl till en slät kräm.
Valnötsströssel: Blanda ihop
smör, digestivekex, valnötter och farinsocker till ett smul.
Bred ut hälften av kaksmeten i formen. Klicka ut färskosts krämen och bred försiktigt ut den. Strö över rabarber och hälften av valnötsströsslet. Klicka ut resten av kaksmeten. Strö över resterande valnötsströssel.
Grädda kakan mitt i ugnen i 60–70 min. Låt kakan kallna.